Dag 12 & 13: 2 voor de prijs van 1

Zo, daar zijn we weer eens. De afgelopen dagen zijn we druk bezig geweest met vakantie vieren en daarom is er geen tijd geweest om dit blog bij te werken, maar jullie hebben mazzel. Jullie krijgen vandaag 2 verslagen voor de prijs van 1 muisklik!

Afgelopen zaterdag stonden we al vroeg aan de poorten van het Disneyland park, we wilden namelijk gaan rope-droppen zoals dat hier gaat. Even een korte uitleg:

Het Disneyland park bevat 5 landen die allemaal een eigen ingang hebben aan een groot plein voor het kasteel wat zich ¨The main hub¨ noemt. Iedere ochtend is dit plein al toegankelijk voor gasten vanaf 7 uur terwijl het park pas opent om 8. De toegang tot de landen is dan nog afgebakend doormiddel van een touw, vandaar de naam ROPE drop.

Als om 8 uur het park officieel wordt geopend kan je dus als je vroeg genoeg bent vooraan staan en zo zonder al te veel wachttijd genieten van je favoriete attractie. Dit was ons plan vandaag voor Adventureland aangezien we hier graag The Indiana Jones adventure wilden beleven zonder al te lang in de rij te staan 


Jullie zien, dit is aardig gelukt. Natuurlijk waren we niet de enige met dit plan, maar aangezien op de foto ook te zien is dat de meeste mensen zich achter ons bevonden hebben we Indiana Jones, Pirates of The Caribbean, Haunted Mansion en de attractie van Pooh beer allemaal binnen 2 uur kunnen doen zonder eigenlijk te wachten (we vermoeden dat het merendeel richting Galaxy´s Edge van Star Wars is gegaan).

Omdat we zo vroeg op waren gestaan hadden we nog geen fatsoenlijk ontbijt op, en ja wat is in Disneyland nou een fatsoenlijk ontbijt?





Na deze voedzame onderbreking was de grote meute inmiddels alweer verdwenen uit Star Wars Galaxy´s Edge dus besloten wij dat het voor ons tijd was dit gedeelte te verkennen.

 Omdat we de afgelopen jaren niet in Orlando zijn geweest en ook nog nooit hier hadden we dit gedeelte enkel maar mogen aanschouwen op video´s van anderen. Niks ten nadele van die video´s maar de echte ervaring krijg je pas als je via onderstaand plaatje het geweldige landschap binnenstapt.


Hou met ten goede, wij zijn absoluut geen Star Wars fan. Maar wat een geweldig themagebied heeft Disney hier neergezet. Je verdwijnt als het ware uit het sprookjesachtige Disneyland om de ietwat industriële setting uit Star Wars binnen te lopen.

Voor de kenners, ze hebben hier dus gewoon de Millennium Falcon staan op ware grote, en dat is niet klein.



Er zijn hier 2 attracties te vinden. De eerste direct achter het immens grote ruimteschip wat jullie hierboven zien. Het betreft Smugglers Run, een simulator waar je in een ruimteschip bepaalde onderdelen op moet halen (nee we zijn echt geen kenners). Ieder krijgt aan boord een eigen functie, je bent ofwel piloot, gunner, of technicus. Wij werden de rol van gunners en technicus toegewezen en schijnen de first order goed op weg geholpen te hebben.


Na gedane arbeid is het goed rusten, en dat doet men hier door het drinken van een groene melk


Met een heerlijke Ronto Wrap


Het was maar goed dat we onze buiken gevuld hadden, vlak na het eten kwamen we deze jongens tegen die ons direct doorhadden als handlangers van de goede kant. We werden vriendelijk doch dringend verzocht ons naar de volgende attractie te begeven die dit gebied rijk is: Rise of the Resistance.


In deze attractie zijn we gevangen genomen door The dark side en vervolgens voorgeleid naar een cel. Hier werden we gelukkig bevrijd door iemand van het verzet en konden via een soort karretje die zelf een heel parcours aflegt de weg naar buiten vinden. Dit vinden wij een lesje hoe vertel ik een verhaal van het begin tot het einde. Vanaf het moment dat je de wachtrij binnenkomt begint het verhaal en het eindigt pas op het moment dat je uitstapt. Ook deze zien wij graag in ons Europese parkje terug.


Na deze ervaring besloten we eieren voor ons geld te kiezen en naar het veilige Fantasyland te verkassen. Helaas kwamen we daar de volgende schurk alweer tegen.


Gelukkig zijn de schurken hier een stuk vriendelijker dan die bij Star Wars dus mochten we na een foto snel doorlopen voor een verkoelende versnapering die voor ons net zo bij Disney hoort als Mickey Mouse. De ¨Dole Whip Pinapple Float¨. 

Dit is ananasijs, in ananassap en voor ons de ultieme verkoeling op een warm Disney dagje.


We hebben deze middag nog tal van andere attracties gedaan. Helaas heb ik hier geen foto´s van dus zal ik jullie deze verder besparen.

In de loop van de middag hebben we ook de rest van dit park uitgespeeld en dus besloten we alvast een kijkje te nemen in het 2e Disneypark dat hier sinds 2001 uit de grond is gestampt: Disney California Adventure, afgekort DCA.

In dit park is onder andere een heel gebied gewijd aan The Avengers van Marvel.


Vroeger, toen dit gebied nog anders heette, stond hier een vrije val toren in het thema van The twilight zone. Inmiddels is deze omgebouwd en is aan de attractie zelf weinig veranderd. Het nieuwe thema is nu Guardians of the Galaxy. Wij vinden de nieuwe thematisatie geweldig en hopen dat deze snel zijn weg vind naar Parijs.





Ook is er in dit park een oude bekende uit Florida voor ons te vinden, de 3D film Philharmagic waarin Donald ons in 10 minuten door verschillende Disneyfilms en melodieën meeneemt vinden wij altijd een heerlijk rust moment in de parken. Ook hier.




We zijn terwijl de zon onderging nog even teruggelopen naar het Disneyland park om een mooi plekje te zoeken voor het vuurwerk. Echter is dit kasteel hier zo klein dat Cas met zijn 1 meter 40 niet hoog genoeg is om de hele show mee te krijgen. We waren stiekem toch ook wel erg moe en besloten terug te gaan naar het hotel om de dag erop opnieuw vooraan de touwen te staan, deze keer in DCA.

Dag 2:

Op dag 2 waren ook weer vroeg uit de veren. Vandaag besloten we te rope droppen bij het 2e park van Disney: DCA.

In dit park is het immens populaire themagedeelte van Cars te vinden, en waar de bezoekers zich in het Disneyland park zich nog soort van verspreiden naar verschillende gebieden is dat hier anders. Toen de touwen naar beneden gingen om 8 uur brak de hel letterlijk los. Mensen begonnen te rennen, duwen en trekken en kinderen werden bijna omver gelopen om als eerste bij dit gebied te zijn. 




De hoofdattractie hier heet Radiator spring racers. Dit is een soort racebaan met een prachtig indoorgedeelte en de wachttijd komt hier gewoonlijk niet onder de 80 minuten uit de gehele dag. Toen wij om 8:10 aankwamen bij deze attractie bedroeg de wachttijd dan ook al 60 minuten, toch besloten we aan te schuiven.






Na wat andere attracties en dit gebied verkend te hebben liepen we bijna automatisch het volgende gedeelte in: Pixar pier. 



Hier staan onder andere een geweldige achtbaan in het thema van The Incredibles. Omdat het grootste gedeelte nog steeds in Cars land te vinden was, was het hier relatief rustig. Na een korte wachttijd konden ook wij plaats nemen.


Ook een grappige ballonnen-carrousel is hier te vinden.


We mochten zelfs heel snel met Buzz Lightyear uit Toy Story op de foto.


Ze hebben hier ook een leuk reuzenrad, in de volksmond wordt deze ook wel eens ¨Mickeys Wheel of Death¨ genoemd. 

Dit reuzenrad bevat namelijk 2 soorten ritjes. 1 waar je gewoon statisch een ritje maakt in een reuzenrad, maar ze hebben ook een versie waar de bakjes om de zoveel tijd een soort vrije val naar beneden maakt. 

Helaas koos de rest van het gezin om enkel de statische versie te beleven, en dus ben ik na wat tegenstribbelen ook maar meegegaan in deze saaie rit.


Aangezien we gisteren maar een klein stukje van de Avengers campus hadden gezien besloten we deze vandaag een nader onderzoek te onderwerpen.


In dit gedeelte stond eigenlijk een show op het programma van Doctor Strange. Echter kunnen Californische superhelden erg slecht tegen water. En aangezien er 3 druppels regen uit de lucht vielen werd besloten de show te annuleren omdat het anders levensgevaarlijk zou zijn.

Gelukkig stond Captain Marvel onder afdakje en had deze zo wel tijd voor en foto.


De vrije val toren van Guardians of the Galaxy had gisteren al onze goedkeuring gekregen. Op deze dag besloten we hem nog een keer te bezoeken in de hoop deze keer wel een goede attractiefoto te kunnen downloaden na afloop.




Buiten gekomen stond toevallig net de leider van de Guardians een dance-off te doen. 
We besloten even te gaan kijken.


Het was inmiddels iets opgeklaard en dus kon de volgende Doctor Strange show wel doorgaan. En tot onze verassing kregen we 2 superhelden voor de prijs van 1 show. 



Nou maar hopen dat Thor het niet weer laat onweren.


Alsof we nog niet genoeg natuurparken hadden bezocht. Ook in dit pretpark is een heus National Park te vinden. 


Hier kan je je de hele wereld over laten vliegen in een vliegsimulator 
(alsof we dat over een paar dagen niet sowieso gaan doen)



Ook hier zijn watervallen te vinden, en in tegenstelling tot Yosemite hoef je er hier niet om 5 uur s´ochtends je bed voor uit


Ook aan beren hier geen tekort. Je kan er zelfs mee op de foto.


Er is in dit park ook nog een wildwaterbaan te vinden. Maar omdat al onze spullen opgeborgen lagen in een kluisje konden we geen foto's maken.

De tijd was inmiddels aangebroken voor de avondshow welke op het grote meer bij de Pixar pier wordt gehouden. Het betreft hier een waterprojectieshow. 



Nu konden we er natuurlijk voor kiezen om bij de rest op de koude grond een uur te wachten in de hoop dat we het goed konden zien. Wat ze hier ook verkopen is een ¨dessert party¨. Voor een kleine meerprijs (voor Disney begrippen dan), mag je je een uur van te voren melden en krijg je op een gereserveerde tafel onderstaand bord opgediend met heerlijkheden.




Dit is vervolgens het uitzicht voor de rest van de avond terwijl je je kan laven aan onbeperkte drankjes en zelfs een heuse alcoholische versnapering.


Als je vervolgens je buikje rond hebt gegeten kan je de prachtige show aanschouwen vanaf je tafel op een verhoging zodat je prima over de rest heen kan kijken. 

Het mag een lieve duit kosten maar ik raad het zeker iedereen aan die ooit plannen maakt om eens deze kant uit te komen.




Na deze stiekem toch wat ontroerende show (ik heb een zwak voor Disney sentiment) zijn we afgedropen naar het hotel om ons op te maken voor het laatste halve best off dagje op Disney grondgebied. 



Reacties

  1. Wauwww , Dit ziet er uit als het hoogtepunt, geweldig joh. Groetjes Anke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij deze toch wel de opdracht om bij thuiskomst op zijn minst "Solo" te kijken hoor. dan heb je de "lore" van Galaxy's Edge tenminste onder de knie XD

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 3: San Francisco stelt nooit teleur

Dag 1: 27 uur op de benen

Dag 2: Uit de jetlag en in de grote stad