Dag 15: Als het goed geweest is

Vandaag hebben wij onze laatste echte vakantiedag beleefd in SeaWorld San Diego. 

Morgen zitten we rond deze tijd weer in de grote blauwe vogel, onderweg naar ons eigen echte thuis waar de weersvoorspelling momenteel 19 graden met regen aangeeft bij thuiskomst. Afijn, vandaag hadden we nog 35 graden met een flinke zon. We hadden al besloten om onze laatste dag in SeaWorld door te brengen.



Bij binnenkomst hebben we eerst de nieuwste achtbaan uitgetest. Hier neem je plaats op Jetski's om vervolgens 3 x gelanceerd te worden over een achtbaan. Wel is SeaWorld streng met zijn richtlijnen, dus als er staat dat er geen brillen op mogen dan bedoelen ze niet alleen zonnebrillen. De bril van Cas heeft de achtbaan dus beleefd in mijn hand.

Bij terugkomst wordt je direct in het Arctische verblijf van de walrussen, zeehonden en pinguΓ―ns gedropt.



Nadat we deze verblijven uitvoerig bekeken hadden besloten we na beraad eerst de grote shows af te gaan die dit park rijk is.

We begonnen bij de show...uhhm presentatie van de orka's. We hebben onze ogen uitgekeken, maar zijn toch ver gebleven van de splash zone omdat zout zeewater van 12 graden ons niet zo aantrekkelijk leek.




Na de orka's zijn we doorgelopen naar de presentatie over dolfijnen. Ze hebben er hier 15 en die hebben we dan ook allemaal vast kunnen leggen.




Hierna stond er nog maar 1 presentatie op het programma en dat was de zeeleeuwen/otter show. Voordat je deze show betreedt heb je een kans visjes te kopen om de zeeleeuwen die geen rol hebben in de show ook wat lekkers te gunnen.

Het liep helaas tegen showtijd dus besloten we dit voermoment tot na de show te bewaren. 

De pre-show van deze presentatie waar een zogenaamde schoonmaker binnenkomend publiek imiteert en nat spuit is eigenlijk grappiger dan de  presentatie zelf maar ook hier was het weer grappig.




Wel viel het ons op dat je in tegenstelling tot SeaWorld Florida nergens een overkapping boven het publiek hebt waardoor je bij iedere show gegrild wordt door de zon. Iets waar geen zonnebrand tegen op kan en we zijn dan ook aardig verbrand vandaag.

Na de show was het tentje waar je visjes kon halen voor de zeeleeuwen helaas gesloten. Ergens ook wel goed dat de dieren hier niet door overgevoerd raken maar jammer voor onze kleine kompaan.

Gelukkig weten wij hoe we teleurstellingen goed moeten maken. 


Cas is namelijk idolaat van schildpadden.




Naast gelegen zit de shark encounter waar je oog in oog komt te staan met de familie Jaws.



Nu we de meeste dieren hadden gezien wilden we graag wat attracties doen, en hier wringt te schoen een beetje.

SeaWorld verkoopt zogenaamde voordringpassen die wij kennen van Universal en Disney waar wij deze service ook hadden. Voor SeaWorld hadden we dit echter niet gekocht. 

Het lijkt erop dat ze hier wel erg graag deze passen verkopen en daardoor expres met bijvoorbeeld 1 achtbaan trein rijden of bij een wildwaterbaan met regelmaat lege of half lege boten de baan op sturen. 

Hierdoor liepen de reguliere wachttijden vandaag op tot 120 minuten. We besloten hier niet op te wachten en zijn wel ietwat teleurgesteld naar de uitgang vertrokken. 

Bij het hotel aangekomen hebben we de auto weggezet en zijn little Italy ingedoken voor een heerlijke afscheidsmaaltijd in dit fantastische land wat ons weer heeft doen genieten de afgelopen 2 weken.

Zoals gezegd, morgen zitten we weer in het vliegtuig rond deze tijd en ik zei vandaag al: de vakantie is geslaagd als je je beseft dat het goed geweest is. We hebben zoveel fantastische avonturen beleefd de afgelopen weken dat er simpelweg bijna geen ruimte meer is voor nieuwe indrukken. 

Morgen zitten we voldaan op de terugweg klaar om de rest van de verhalen waarvan ik er ongetwijfeld wat vergeten ben te vermelden alsnog in levende lijve te kunnen vertellen. 

Reacties

  1. Jeetje wat een spectaculaire vakantie, echt geweldig. Alvast goeie reis naar huis. Groetjes Anke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat waren 2 fantastische weken. Ik heb mee genoten met jullie.
    Voor morgen alvast een hele goede terugreis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik sluit mij graag bij Anke aan 😊
    Neem het er nog even lekker van πŸŒ΄πŸ”πŸ₯—πŸŸπŸ₯¨πŸ§πŸ§‰πŸ₯€πŸŽ‚πŸŒž!
    πŸ€πŸ€πŸ€Ik wens jullie veilig reizen πŸš—✈🚢‍♀️πŸ•ΊπŸšΆ‍♂️, en een welkom terug/thuis voor morgen🌼
    Toedels; Mieke πŸ™‹‍♀️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een fantastisch vakantie! Goede reis en veilig thuis. Liefs van Opa Wim en Oma Els😘😘😘

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 3: San Francisco stelt nooit teleur

Dag 1: 27 uur op de benen

Dag 2: Uit de jetlag en in de grote stad